Dobrodošli u školu tehnike pevanja "Zoran Popov"

Programi škole pevanja

Programi škole pevanja Zoran Popov

Za postizanje rezultata i primenom dosadašnjih metodologija rada, koje su primenjivane čak i u nekim od najznačajnijih škola pevanja u svetu, bio je potreban dugi niz godina. U mnogim slučajevima rezultati su čak potpuno izostajali i pevači nisu mogli da ostvare svoj maksimum.

I meni je bio potreban dugi niz godina i svestan, svakodnevni rad i uspeo sam da napravim tri programa sa kojima otklanjam svaki problem tako da svaki pevač može da postigne vrhunsku interpretaciju sa definisanim improvizacijama i preciznom tehnikom pevanja.

Škola tehnike pevanja Zoran Popov jedinstvena je u svetu, jer je sa svojim konciznim i jasnim programom, pristupačna svakom ko ima sluha. Za svakog pevača neophodna je dobra tehnika pevanja i sve ono sto čini pevanje kao i njihovi elementi. Nije sva mudrost u raspevavanjima, vežbama za disanje, vežbama za pravilno pevanje teksta, vežbama za dikciju i klasičnim pristupom rada, gde je obavezno znanje nota. Takvim pristupom se dobija, tkzv. solfeđo pevanje. Postoji mnogo toga sto pevač mora da zna i to je ono sto ovi programi nude.

Osnovne i prve korake kao što su vežbe DISANJA & RASPEVAVANJA kao i sve savete o čuvanju glasa dobijate BESPLATNO na prvom času.
Nakon toga prelazimo na učenje tehnike pevanja koja je najbitnija i ključna za svakog ozbiljnog pevača u bilo kom stilu muzike. Ako tehnički dobro pevamo onda nemam problema sa disanjem i rasponom kao sa elementima koje koristimo dok pevamo.

Program škole pevanja od 10, 20 I 30 NIVOA

TRI programa pevanja koji zadovoljavaju potrebe svakog pevača ili početnika

Program pevanja od 10 nivoa

Program od 10 nivoa predviđen je za pevače koji su mnogo radili na sebi, ali zbog nekih grešaka u postavci ne mogu da se izraze, kako bi dali vrhunsku interpretaciju sa definisanim improvizacijama i preciznom tehnikom pevanja. Kroz ovaj program stiču svesnost o svakom otpevanom slogu, samopotvrđivanju kroz pevanje pesme po izboru u originalu, rad na dramskom sadržaju i pojačavanju improvizacije.

KONTAKTIRAJTE ME

PROGRAM OD 20 NIVOA

Program pevanja od 20 nivoa

Program od 20 nivoa predviđen je za sve one koji nisu zadovoljni svojom interpretacijom, a imaju dobar osećaj za ritam i muzikalnost. Ovaj program je predviđen i za apsolutne početnike u pevanju i za one koji sviraju neki instrument. Kroz ovaj program stiču svesnost o svakom otpevanom slogu, pravilno pevanje trilera, vibrata, glisanda i izdržavanje ravnog tona. Povezivanje tih elemenata kroz zahtevne vežbe koje na početku izgledaju apstraktno, jer su to fraze velikih pevača i pevačica. U ovom programu rade se i ritmičke vežbe koje podstiču još bolji osećaj za ritam, svesnost i samokontrolu efekata i boje u pevanju, građenje interpretacije, samopotvrđivanju kroz pevanje pesme po izboru, rad na dramskom sadržaju i pevanju vrhunskih improvizacija, da izgrade svoj autentični izraz kroz improvizaciju i interpretaciju, koju smatraju svojim vrhuncem.

U drugoj polovini programa moći ćete da se ostvarite i kroz složenu interpretaciju pesme “ZAJDI, ZAJDI”, koju je Toše Proeski uživo interpretirao u emisiji “Bravo Show” na Pink TV, koju ćete uspešno otpevati (sa svim trilerima, vibratima, dinamikom volumena i inteziteta, bojom, efektima u pevanju i ostalim elementima), što ću Vas prethodno naučiti.

PROGRAM OD 30 NIVOA

Program pevanja od 30 nivoa

Program od 30 nivoa predviđen je za pevače koji imaju problem intonacije, zbog čega nisu imali pravilnu tehniku i onima koji žele da iz operskog pevanja (ili takozvanog solfeđo pevanja) pređu u pop, soul, RnB, džez, etno ili folk pevanje.

Vremenski interval između 2 nivoa je u proseku oko 2-3 dana sa vežbanjem od 2h do 3h dnevno za taj vremenski period pevač se samopotvrđuje kroz ono što je naučio na prethodnom nivou, da bude spreman za sledeći nivo

KONTAKTIRAJTE ME

KAKO IZGLEDA PROGRAM ŠKOLE PEVANJA

Osobe koje imaju PROBLEM INTONACIJE one trebaju da ulože malo više truda, ali i njih mogu da naučim da pevaju što požele, pa čak i da terciraju svom kolegi ili koleginici.Oni prvo treba da prodju kroz KURS OD 10 TERMINA u kome će savladati intonaciju, zatim svih ostalih 20 NIVOA.

Rešavam svaki problem u pevanju kod pevača i pevačice. PROGRAM počinjemo sa 1. elementom VIBRATOM i sa uvodom gde im pokazujem vežbe za disanje, kako se čuvajuglasnice? Kako se opustiti bez alkohola i sedativa? Kako se pravilno i dobro raspevati..

Na 2. NIVOU učim Vas sve trilere koji postoje, dok na 3. NIVOU prelazimo na kratke i produžene grlene drajvove.

Zatim na 4. NIVOU sva glisanda. Na 5. NIVOU izdržavanje ravnog tona. Zatim RITMIKA na 6. NIVOU.

EFEKTE I BOJE I PRAVILNA DIKCIJA I DRAMSKI SADRŽAJ učimo na 7. NIVOU.

Na 8. NIVOU POP SOUL INTERPRETACIJA.

Na 9. NIVOU radimo ANALIZU DOBRIH INTERPRETACIJA i ispravljamo tamo gde uočimo grešku.

OD 10. NIVOA prelazimo na PEVANJE SVE ZAHTEVNIJIH INTERPRETACIJA. SVAKI POLAZNIK IMA PRAVO DA ODABERE 3 NAJZAHTEVNIJE INTERPRETACIJE KOJE ĆU VAS U ORIGINALU NAUČITI DA PEVATE.

Zatim na 17. NIVOU Vas učim da pevate ZAHTEVNE IMPROVIZACIJE dok na 18 NIVOU UČENJE TERCE.

Na 19. NIVOU Vas učim kako iz nas prozilazi EMOTIVNA INDUKCIJA.

20 NIVO – ZAVRŠNI PRISTUP DODELA ZASLUŽENE DIPLOME, NAKON VRHUNSKE INTERPRETACIJE KOJU JE STUDENT DAO.

GARANTUJEM DA ĆU SVAKU PROSEČNO MUZIKALNU OSOBU NAUČITI DA PEVA SVE ŠTO POŽELI ILI VRAĆAM SAV ULOŽENI NOVAC.

KONTAKTIRAJTE ME

Vrhunski rezultati za kratak veremenski period

Polaznici moje škole pevanja moći će u originalu da pevaju kao : Šaban Šaulić, Haris DŽinović, Stivi Vonder, Majkl Džekson, Bruno Mars, Vida Pavlović, Verica i Marija Šerifović, Vitni Hjuston, Maraja Keri…

Radim sve stilove: FOLK, POP, ROK, SOUL, RnB,  jer radeći kroz PROGRAM,  učitm Vas svim elementima, kao što su: Glisanda, sve trilere koji postoje, vibrata, grlene drajvove i izdržavanje ravnog tona.

Poboljšaću Vašu ritmiku, naučiću Vas efekte, boje, naučiću Vas terciraju i dramskom sadržaju i tako ćemo doći do detaljne analize svakog otpevanog tona, a da Vas pri tom i ne zanima koji je to ton, već :

• U kom glasu je otpevan taj ton (punom glasu ili falsetu) ?
• U kom elementu je otpevan taj ton (ravnom tonu, glisandu, trileru,grlenom drajvu ili u vibratu) ?
• U kakvoj dinamici volumena je otpevan taj ton ( krešendu ili dekrešendu) ?
• U kakvoj dinamici intenziteta rada stomaka je otpevan taj ton (jakom, srednjem ili slabom) ?
• Da li je bilo nekog efekta pre,u toku ili posle tog otpevanog tona ?
• Kojom kombinacijom je došlo do te boje u kojoj je otpevan taj ton?

Zatim ćemo preći na zahtevne interpretacije i staviti u PROGRAM i tri najzahtevnije pesme po Vašoj želji. Dakle za samo 20 termina svaku prosečno muzikalnu osobu mogu naučiti da peva sve što poželi do samog vrhunca. Kod mene se jako brzo napreduje, jer znate onu poslovicu: “GVOŽĐE SE KUJE DOK JE VRUĆE”. Dakle mogu naučiti svaku osobu koja nema PROBLEM INTONACIJE za 20 dana da peva sve što poželi, a one koji imaju PROBLEM INTONACIJE za 30 dana.

Časove možete pratiti ONLINE – INDIVIDUALNO I GRUPNO.

Za časove Vam je potreban KOMPJUTER SA KAMEROM, za samopotvrđivanje gradiva i vanrednih situacija.