O meni

Akademija pevanja Zoran Popov

Zoran Popov predaje časove pevanja već 27 godina. Inovator je u tehnici pevanja od 1997 godine. Neki od poznatih pevača i pevačica koji su zatražili pomoć od Zorana Popova : Nataša Bekvalac, Bojan Marović, Ana Nikolić, Katarina Grujić, Vesna Đogani, Nemanja Stevanović, Anabela FANKI G, Vesna Đogani, Ana Sević…

Zoran Popov je rođen 1970. godine u Beogradu.

Od 1988. godine počinje da radi kao tonski snimatelj u nekim od najboljih studija u ex YU, kao što su: Akvarijus i studio L R. Tamo radi na snimanju većeg broja albuma za najpoznatije izvođače.

Tokom narednih godina pažljivo analizira poteškoće na koje nailaze pevači koji su snimali u tim studijima i ostvaruje nacrt za program Škole tehnike pevanja Zoran Popov. Program Škole tehnike pevanja Zoran Popov u nekim krugovima su poznati kao prava ili jedina formula.

Kompozitorska karijera Zorana Popova počinje od 1982.godine, gde je sa svojom grupom u “Dadovu” na jednom takmičenju osvojio I mesto. Zatim stiče veliko iskustvo sa istaknutim kompozitorom Kornelijem Kovačem, kome je asistirao od 1986. do 1988.godine.

Godine 1996. snimio je album “Samo malo sporije” pod umetničkim imenom POP, plod mladalačkog zanosa, koji kasnije prerasta u kvalitetne kompozicije namenjene drugim izvođačima. Od tada je komponovao uglavnom za druge: Tanja Banjanin, izvođač (sa pesmom “Ja činim sve” sa kojom je 1997. godine u Budvi osvojio tri nagrade i I mesto na internacionalnom festivalu u Belorusiji), Ivan Gavrilović, izvođač (veliki hit “Daj nasmeši se“), Ksenija Pajčin izvođač (sa pesmom “Ribar“) i drugi.

Oko sebe je nedavno okupio bend najboljih mladih muzičara na ovim prostorima: The Musica – Zoran Popov Band. Sa ovim bendom, Popov je snimio više džinglova za Televiziju i Radio od kojih se istakao džingl za Muzičku televiziju Srbije, kao i neke singlove (Severni vrhovi, 2005)…